LØRDAG 26. OKT, KL. 12:30 BlygeHarry
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student/ufør: KR 75 INK. AVGIFT
Kjøp billett

MITT INDRE FINANSDEPARTEMENT – RÅD FRA DET LIBERALE HJØRNET

MITT INDRE FINANSDEPARTEMENT – RÅD FRA DET LIBERALE HJØRNET

Lørdag 26. oktober kl. 14:30
Sted: BlygeHarry
Arrangør: KÅKÅnomics 2019 / KÅKÅ kverulantkatedralen

KÅKÅnomics 2019 har invitert to av Norges mest dedikerte liberalister til å fortelle oss hvordan vi kan lære oss å installere våre egne indre finansdepartement, som gjør oss i stand til å avlese politiske handlinger og budskap i kroner og øre – altså med samfunnsøkonomisk konsekvens.

Jan Arild Snoen var den som i 2016 lanserte begrepet «mitt indre finansdepartement» etter at han forstod at det statsbærende partiet brukte penger som fulle sjøfolk.

Trond Birkedal er tidligere politiker og nåværende bedriftsleder (som under KÅKÅnomics 2019 også gir et Ayn Rand-show på 45 minutter om dama og bøkene hennes).

Fra det liberale hjørnet påpekes det at gode konservative dyder (som også liberalere bør bygge på), er måtehold og sparsommelighet. I statsforvaltningen har Finansdepartementet denne rollen, de passer på at de øvrige departementene ikke bruker for mye penger. Men, som det kommer fra det liberale hjørnet, Erna Solberg er trolig den minst fiskalt konservative statsminister i Norges historie. Hennes regjering bruker penger som fulle høyrefolk, offentlige utgifter har eksplodert under hennes styre. Mitt «indre finansdepartement» reagerte så sterkt på dette, sier Jan Arild Snoen, at jeg i 2016 meldte meg ut av Høyre etter atten års medlemskap. Før det var han, som også Trond Birkedal, innmeldt og utmeldt også av Frp.

Det liberale hjørnet består, som publikum forstår, foreløpig utelukkende av tidligere Frp-medlemmer.