LØRDAG 26. OKT, KL. 14:00 MS Sandnes
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student/ufør: KR 75 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Knaker det offentlige norske byggverket?

Knaker det offentlige norske byggverket?

MS Sandnes (til kai ved Victoria Hotel)
Lørdag 26. oktober kl. 16:00
Arrangør: KÅKÅnomics 2019 / KÅKÅ kverulantkatedralen

Offentlige etater og virksomheter er ikke der for å konkurrere, for å tjene penger eller for å hegne om den kompetansen de bygger opp. De er der for å utføre oppgaver som velgerne har gitt dem, og gjøre det på en måte som innebærer at de samme medborgerne får mest mulig igjen for innsatsen. Christine Meyer og Victor Norman tar i sin nye bok «Ikke for å konkurrere» et oppgjør med begreper og styringsverktøy i det offentlige, og sier at målet ikke er ikke å kaste seg inn i partipolitikken, men å bidra til å få det politiske ordskiftet over i et mer konstruktivt spor som gagner jobben vi skal gjøre i offentlig sektor. Hvordan får vi bort knakelydene i det offentlige byggverket?

Innledning av Christine Meyer og Victor Norman, forfattere av boka «Ikke for å konkurrere. Strategi for fellesskapets tjenere» som kommer i bokform i forkant av festivalen. Christine Meyer er professor i strategi og ledelse ved NHH, og Victor Norman har vært professor i samfunnsøkonomi samme sted. Begge har lang erfaring fra politikk og offentlig administrasjon.

Deretter samtale med Christine Meyer og Victor Norman.

Kommentator: Jørn Rattsø og Eirin Sund.

Programleder: Trond Birkedal, skribent og politisk kommentator.

Offentlig sektor i Norge er stor. Den er også velutrustet — med ledere som ønsker å gjøre en god jobb, med ansatte som er godt kvalifisert, med moderne teknisk utstyr og åpenhet for å ta i bruk ny teknologi, og med romslige økonomiske rammer. Det er derfor forbløffende at det så ofte knaker i det offentlige byggverket. Det burde ikke knake i et byggverk med så solid økonomisk fundament og så velkvalifiserte bygningsarbeidere. Så hvorfor er det knapt mulig å åpne en avis uten å høre slike lyder?