FREDAG 25. OKT, KL. 16:00 Victoriasalen, Victoria Hotel
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
Med festivalpass (maks 1 pr pass): KR 30 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Hvordan redde verden fra finansialisering?

Hvordan redde verden fra finansialisering?

Tid: Fredag 25. oktober, kl. 18-19
Pris: 150 / 75 kr
Sted: Victoriasalen, Victoria Hotel – KÅKÅnomics 2019
ARRANGEMENTET FOREGÅR PÅ ENGELSK

Hindringene for fri kapitalflyt er bygd ned fra 1980-tallet av, med den følge at den globale finansøkonomien har vokst med galopperende fart. Sammen med ny teknologi har det ført til at enorme pengesummer skifter eier hver eneste dag, og at finansøkonomien langt på vei lever sitt eget liv uavhengig av realøkonomien. Veksten i finansøkonomien har ført med seg større forskjeller, spekulasjon, gjeld og ustabilitet. Men selv ikke etter finanskrisen i 2008, da verdensøkonomien vaklet, er det gjort alvorlige forsøk på å gjenvinne styringen. Grace Blakeley kommer til KÅKÅnomics med ny bok som beskriver finansøkonomiens vekst og farene som den representerer, og lanserer forslag til en ny politikk som kan få den frie flyten av kapital under bedre kontroll.

Innledning ved Grace Blakely, forsker ved tankesmien Institute for Public Policy Research, medlem av Labours National Policy Forum og økonomikommentator i bladet The New Statesman, samt forfatter av den ferske boka Stolen: How to save the world from financialisation?

Kommentator er Olav Chen, norsk sosialøkonom, porteføljeforvalter i Storebrand og profilert markedskommentator.

Programleder er Ingrid Hjertaker, politisk rådgiver i Tax Justice Network, ga i 2017 ut boka «Ustabilitetens politiske økonomi» sammen med Bent Sofus Tranøy.