LØRDAG 26. OKT, KL. 13:00 KÅKÅ kverulantkatedralen (Sting Nere)
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Hvor sprekker de neste eiendomsboblene?

Hvor sprekker de neste eiendomsboblene?

Tid: 26. oktober, kl. 15.00-16.00
Sted: KÅKÅ kverulantkatedralen (Sting nere), KÅKÅnomics 2019
Pris: 150/75
ARRANGEMENTET FOREGÅR PÅ ENGELSK

Steve Keen har med seg et grundig tallmateriale om eiendomsmarkedet i noen utvalgte land til Norge. Dette tallmateriale vil han benytte som grunnlag for å si hvor det er mest sannsynlig at neste eiendomsboble sprekker.

Deltagere:
Steve Keen, professor og rektor ved School of Economics, History and Politics ved Kingston University, forfatter av bl.a. «Debunking Economics»
Harald Magnus Andreassen, Sjeføkonom SpareBank 1 Markets

Kommentator: Ross Ashcroft

Harald Magnus Andreassen har som sjeføkonom fulgt eiendomsmarkedet tett både i Norge og internasjonalt. Han vil komme med sine egne meninger om eiendomsmarkedet og samtidig kommentere påstandene til Steve Keen.

De fleste voksne mennesker i Norge eier sin egen bolig. Mange har også mye gjeld på boligen. Gjeldsnivået i Norge har økt etter finanskrisen, mer enn i de fleste andre plasser i verden. Samtidig har boligprisene økt kraftig etter finanskrisen både i Norge og store deler av verden (men kanskje ikke i Stavanger og omegn). Så lenge boligprisene stiger i verdi og renta ikke stiger for mye kan det være bra å ha boliggjeld, men hva om boligprisene begynner å falle? Er det sannsynlig at det vil skje? Hvorfor vil boligprisene eventuelt falle, og i hvilke land er det mest sannsynlig at boligprisene eventuelt vil falle?

Det er ikke mulig å gi eksakte svar på alt dette, men noen klare og velbegrunnede meninger vil vi nok nesten helt sikkert få. Spennende blir det i hvert fall. Så her er det bare til å møte opp i god tid!