LØRDAG 26. OKT, KL. 12:00 MS Sandnes
Kjøp billett

Utsolgt
HVIS NORDEN ER BEST, HVORFOR GJØR IKKE ALLE SOM OSS?

NB! Utsolgt på nett. Første mann til mølla med festivalpass. Hvis
ledige plasser finnes det et svært begrenset antall billetter i døra.
Betaling kun med Vipps!

Foto: Tore Sætre/Wikimedia

HVIS VÅRT NORDISKE OPPLEGG ER BEST, HVORFOR GJØR IKKE ALLE SOM OSS?

MS SANDNES
Lørdag 26. oktober kl. 14:00
Arrangør: KÅKÅnomics 2019 / KÅKÅ kverulantkatedralen

KÅKÅnomics – Nordens første, beste og morsomste økonomifestival har endelig fått den store formidleren Harald Eia over, som deltar i årets festival med to foredrag om et par av hans favorittema. Lørdagens EIA-ØKONOMI er preget av god oppvekst og undring over naboen.

Foredrag med Harald Eia, sosiolog, økonomiformidler, komiker, forfatter og skuespiller.

Vert: Kalle Moene, professor i samfunnsøkonomi ved UiO.

Tidligere kunne statsledere, uten å bli arrestert, hevde at akkurat deres land var blant verdens mest vellykkede samfunn. Den tiden er forbi. I dag kan vi måle hvilke land som er best, og det stedet i verden hvor folk er aller mest fornøyde med sine liv, er i Norden. Vi vinner konkurransen om å lage det beste samfunnet fordi vi er rike og har minst strekk i laget vårt: vi tar best vare på de bakerst i feltet. Men hvis diskusjonen om hvem som er best, er over, hvorfor gjør ikke alle som oss? I skihopp har alle gått over til V-stilen. I høydehopp er Fosbury Flop blitt enerådende. Så hvorfor biter ikke alle samfunn stoltheten i seg og satser på vår nordiske vinnermodell?

Ikke alle vet at Harald Eia i 2016 gjorde en TedTalk på engelsk om hvor i verden det er lettest å bli rik. Vel, de 1,5 millioner menneskene som har sett videoen, de vet. (Svaret er for øvrig Norge.)


Velkommen til Eia-økonomi på KÅKÅnomics 2019!