FREDAG 25. OKT, KL. 18:00 Victoriasalen, Victoria Hotel
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
Med festivalpass (kun 1 billett pr pass): KR 30 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Hva er sirkulær økonomi? Foredrag med Ebba Boye

Hva er sirkulær økonomi?

Tid: 25. oktober, kl. 20.00-21.00
Sted: Victoriasalen, Victoria Hotel, KÅKÅnomics 2019
Pris: 150/75

Sirkulærøkonomien gjør det mulig å ta vare på verdien i materialene vi omgir oss med. Målet er å gjøre oss stadig mindre avhengige av å hente ut ressurser fra naturen og isteden finne måter å beholde de materialene vi har i sirkulasjon. Det er en økonomi uten avfall, der alt avfall er en framtidig ressurs.

Foredragsholder: Ebba Boye, samfunnsøkonom og leder for Rethinking Economics.

Vert: Sigbjørn L. Tveteraas, professor ved UiS

Ny teknologi og klimakrise har ført til nye forretningsmodeller for mange selskaper og kundene har fått mange nye muligheter. Hvis man leier ting i stedet for å kjøpe de, blir det mindre kasting og kjøp av nye ting, samtidig som varene ofte vil være mer solide og av bedre kvalitet.

Hvilke industrier er toneangivende i denne utviklingen? Hvilke bør og kan gjøre mer?

Den amerikanske forskeren Andrew McAfee har nylig gitt ut boken “More From Less: The Surprising Story of How We Learned to Prosper Using Fewer Resources – and What Happens Next.” Han mener at drevet av ny teknologi er markedet selv i ferd med å ordne opp.

Er markedsøkonomien i ferd med å ordne opp og bidra til at vi bruker stadig mindre naturressurser og gi oss et mer miljøvennlig samfunn? Går utviklingen kjapt nok? Hva kan gjøres for at utviklingen skal gå enda raskere i riktig retning?

Før foredraget kan du lese om bærekraftig økonomi her: https://www.framtiden.no/201908137457/aktuelt/forbruk/fra-bruk-og-kast-til-en-barekraftig-sirkel.html